Składniki :
100 ml ciepłego mleka
pół paczki drożdży
250 gr mąki
cztery łyżki masła
1 jajko
sól
oregano
bazylia
oliwa
1 opakowanie salami
1 opakowanie sera
500 gr pieczarek
Wszelkie wskazówki jak zrobić babeczki znajdziecie tutaj
30 komentarzy:
A wlasnie pytalam na swoim blogu o przepis na dobre muffinki :) i jest : D
ale mam ochotę ♥ ♥ ♥
zapraszam do komentowania
http://fashion-wera.blogspot.com/
Mmmm...!! Dzięki Szusz! Uwielbiam muffunki, uwielbiam pizzę więc na pewno spróbuję!
Ale narobiłaś mi ochoty ;)
wyglądają przepysznie muszę spróbować je zrobić
Fantastyczny pomysł! Idealnie sprawdzą się jako danie obiadowe jak również imprezowa przekąska! Z pewnością wykonam!
Pierwsze słyszę o takich muffinach :) Na pewno spróbuję kiedyś zrobić.
Ale pysznie wyglądają! *o*
mmmmmmmm, narobiłaś mi smaku <3
http://nierealniie.blogspot.com/
mmm muszą być pyszne, będę musiała przerobić na wersję dietetyczną.
jutro mam zamiar zrobic- składniki juz kupione;)
Wyglądają apetycznie, ale w sobotę zrobię. Dzisiaj ryba. ;)
Jeśli chodzi o sylikonowe foremki to poszukaj w sklepie "wszytsko po 5zł" albo "u chińczyka".
Mieszkam w małej miejscowości ale właśnie dzisiaj widziałam piękne sylikonowe kolorowe formy za 8 zł.
Pozdrawiam
Kamila
chyba zgrzeszę! <3
Jak najbardziej zostałam zachęcona do zrobienia muffinków mniam ! ;)
Mmm muszę spróbować wyglądają przepysznie i idealnie nadają się na przekąskę.
Wyglądają mega smacznie, musze wypróbować ten przepis.
Wyglądają apetycznie, muszę wypróbować Twój przepis :)
Mmmm muszę spróbować muffinek w tej wersji :D
omomom już wiem co jutro będę robić w wolny dzień! ;))
Witaj :) Pierwszy raz widzę takie muffinki,muszą być smaczne,kiedyś wykorzystam Twój przepis,pozdrawiam
Przez Ciebie zrobiłam się głodna!!!
Oglądałam Twoj filmik na yt i na pewno też zrobię takie muffinki. Tylko wspomniałaś tam, że foremki nawilżasz oliwą, a kiedyś słyszałam, że oliwy nie powinno się uzywać do pieczenia ani smażenia ze względu na jakieś substancje które tam się tworzą. Nie wiem ile w tym prawdy, ale może uważaj :)
szukałam muffinek na słono i są :)
Mam tylko taką małą uwagę co do przepisu - zamiast np. pół opakowania drożdży albo jedno opakowanie sera mogłabyś podawać ile gram ma to opakowanie? Wiem, że akurat w przypadku sera i salami dodajemy z reguły do smaku, więc to nie jest aż tak duży problem, ale drożdże ja kupuję akurat zawsze świeże na wagę i nie mam pojęcia ile ma opakowanie drożdży (i czy każde opakowanie drożdży waży tyle samo... )
dobrze jest przypieczeniu włozyć do piekarnika filiżankę z wodą to wtedy muffinki nie wyschną :)
Ja dziś mam zamiar zrobić te babeczki i jestem ich bardzo ciekawa :) dzięki za przepis Szusz :):)
Chcę zrobić te muffinki dla mojego pizzożercy, ale nie wiem ile u Ciebie gram ma opakowanie sera? Bo ja kupuję taki po 400g, a to chyba trochę za dużo?
Pozdrawiam serdecznie :)
hej :) świetny pomysł na przekąskę... a jeśli chodzi o ciasto lepiące się do łyżki to może spróbuj pomoczyć ją w oliwie, to powinno nieco pomóc.
Przepis na pewno wykorzystam.
pozdrawiam,
bastalena
używasz zwykłych drożdży czy instant?
Mi niestety wyszły surowe w środku, nawet jak siedziały w piekarniku 40min ;/
Prześlij komentarz