SKŁADNIKI :
Duża porcja na dwie osoby
Dwie puszki pomidorów/1,5kg pomidorów świeżych
Świeża bazylia
1 duża cebula
3-4 ząbki czosnku
oliwa
sól
chili
kostka bulionowa/rosół
sos sriracha
opcjonalnie : bagietka
Na oliwie dusimy cebulę i czosnek, potem dodajemy pomidory i bazylię, wszystko razem dusimy. Kiedy wszystkie składniki będą miękkie, blendujemy na gładką masę. Dodajemy rosół/bulion. Przyprawiamy solą, jeśli chcecie wersję na ostro dodajemy sos sriracha. Podajemy z bagietką. Smacznego!
Szczegółowy przepis :
5 komentarzy:
Mmm... smakowicie to wygląda
Obejrzalam od rana filmik :) chyba sprobuje wykonac w swojej kuchni :)
pozdrawiam!
P.S. w wolnej chwili zapraszam do mnie, na starcie przydaje się wsparcie :)
Wygląda pysznie ;) Ale wersja ze świeżymi pomidorami jest na pewno lepsza, choć jeśli ktoś nie ma czasu bawić się ze świerzymi mogą być i te z puszki ;)
Zrobiłam ten krem.....jest przepyszny :)
Zupa jest naprawdę pyszna, robię ją już czwarty raz :) Dzięki za przepis
Prześlij komentarz